Genel
Uzaktan Eğitimde Bambaşka Bir Dönem: Bitmoji Sınıfları
Yaşamın pek çok alanında olduğu gibi eğitim sisteminde de yepyeni bir dönemi yaşıyoruz. Değişimleri avantaja dönüştürmek; özellikle de yetişen nesil açısından oldukça önemli. KALEV ilkokulu olarak bu eğitim döneminde de çocuklarımızın farklı ama yaşamlarına değer katacak yeniliklerle tanışması için çalışıyoruz.
Uzaktan eğitim sürecinde ailelerin ve çocukların, daha önce alışık olmadıkları yeni model öğrenmeyi; verimli ve faydaları geleceğe dönük hale getirdik. Bunun için eğitmenlerimiz, çocuklarımızın ders dışında da kendilerini keşfedecekleri çalışma sistemleri izliyorlar. Bunlardan en farklı ve renkli olanı ise bitmoji ile daha interaktif ders alanları yaratmak; evde oldukları dönemde çocukların sıkılmadan, şevkle aktivitelere dâhil olmasını sağlamak. Uzmanlar bitmoji ile sanal sınıflara ve derslere katılımın çok daha renkli ve istekli gerçekleştiğini belirtiyorlar. Bitmojiyle kendi profilini yani avatarını yaratan eğitmenler sanal bir sınıf oluşturarak, verdikleri dersin içeriğine göre o sınıfı interaktif bir görünüme dönüştürüyor. Her eğitmenin bitmoji sınıfı diğerinden farklı. Bazıları gerçek sınıf ortamı kurgularken bazıları da çocukların ilgisini canlı tutacak farklı tasarımlara yer veriyor. Sanal sınıftaki tıklanabilir simgeler ödevlere, oyunlara, sesli okumalara ve kısa video derslerine bağlanıyor… Bu eğlenceli unsurlar sınıflarda heyecan yaratıyor ve çocukları sanal öğrenmede motive etmeye yardımcı oluyor. Kalev olarak teorik derslerimizi çok daha eğlenceli hale getirerek uzaktan eğitimde de çocuklara keyifli ve yine tıpkı okula gelir gibi mutlu katılım gösterdikleri bir eğitim modeli oluşturuyoruz.
Yeni Dönemin Renkli Sınıfları
Bitmoji yeni dönemin, özellikle eğitim konusunda getirdiği farklı bir seçenek olarak çocuklarımızın farklı bilgi ve deneyimleri yaşamalarına olanak veriyor. “Birçok eğitimci; videolar, PDFler ve dijital kitaplarla bağlantılı “kitaplıklar” veya sanal kitap rafları oluşturmak için bitmoji kullandıklarını söylüyor.”[1] Özellikle okuma alışkanlığı, yaratıcılık, kendine güven ve kendi özelliklerini keşfetmek gibi konularda bitmojinin geleceğe dönük bir desteği olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Elbette bu, okulların izledikleri eğitim sistemine ve çocuklar için nasıl bir gelecek hedeflediklerine göre değişecektir.
Çağın daima ilerisinde düşünen Kalev, gerek köklü geleneği ve tarihi başarılarıyla gerekse dönüşümün öncülerinden bir okul olarak bu dönemi; çocuklarıyla birlikte tamamen faydalı ve mutlu geçirmeye odaklı. Bu noktada da salt bilgi ve başarı değil çocuklarımızın geleceğe ruhen ve bedenen hazır oldukları, mutlu ve kendinden emin bireyler olarak yetişmesi bizim için önemli.
[1] https://www.edutopia.org/article/educators-turn-bitmoji-build-community-and-engagement sitesinden alıntıdır.
Yoruma kapalı