Ulusal Çerçeve Programı tekrar eden bir yapıdır. KALEV Ortaokulunda temel hedef, çocukları üst düzey öğrenme basamaklarına taşımaktır.
Kalev Eğitim Kurumlarında erken çocukluktan itibaren uygulanan yeni nesil eğitim yaklaşımımızla ortaokul eğitimini yapılandırdık.
Verdiğimiz eğitimin niteliğinin 21.yüzyıl ortalarındaki insan yaşamının kalitesini belirleyeceği bilinciyle yapılandırılan programımızda;
Okuryazarlık Kavramı
Okuryazarlık kavramı, öğrencilerin temel konu alanlarındaki çeşitli durumlarda karşılaştıkları problemleri tanımlarken, yorumlarken ve çözerken,
Bilgi ve becerilerini kullanma, analiz etme, mantıksal çıkarımlar yapma ve etkili iletişim kurma yeterlilikleri olarak ifade edilmektedir.
Ortaokulda bilgi okuryazarlığı, dijital okuryazarlık gibi kavramlar daha da ön plana çıkmaktadır.
Ders İçerikleri ve Planları
Çocukların bireysel hedefleri çerçevesinde belirledikleri projeler aracılığıyla disiplinler arası öğrenmeyi temel alan dersler.
- Proje Tabanlı öğrenme
- Harmanlanmış Öğrenme (Blended Learning)
- Tersyüz Öğrenme (Flipped Learning)
- Melez Dersler (Hybrid Lessons)
Yabancı Diller
İngilizce eğitimimizde Avrupa dil kriterlerine (CEFR) göre 5. Sınıfta B1.1 (Bağımsız Kullanıcı ilk basamak) seviyesinde başlayıp, 8. Sınıf sonunda ise B2 (Bağımsız Kullanıcı son basamak) seviyesinin tamamlanması hedeflenir.
İspanyolca eğitimimizde Avrupa dil kriterlerine (CEFR) göre 5. Sınıfta A1+ seviyesinde başlayıp, 8. Sınıf sonunda ise A2+ (Temel Kullanıcı son basamak) seviyesinin tamamlanması hedeflenir.
Çocuklara Koçluk / Mentörlük ve Süpervizyon
- Her çocuğa bir danışman öğretmen
- Her yıl için belirlenmiş öğrenme hedefleri
- Hedefler için eylem adımları
- Bu adımlar çerçevesinde hazırlanmış projeler
- Takip ve değerlendirme
Sınavlara Hazırlık Çalışmaları
Ülkemizde var olan sınav gerçeğini reddetmek tabii ki mümkün değildir. Ancak bir çocuğun eğitiminin sürekli başarısızlık korkusuna hapsedilmiş, sinir bozucu sınavlardan ibaret olmaması gerektiğine inanırız.
Öğrenme bir süreçtir Ortaokul eğitimi boyunca fen okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı ve okuma becerileri düşünülerek yapılandırılan eğitim programımızda, öğrenme gerçekleşirken çocukların analitik düşünme, karmaşık problem çözme, eleştirel düşünme, analiz etme ve yaratıcılıkları da gelişmektedir. Böylece kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi sonucu sınav sistemine uygun tekniklerin 8. sınıfta uygulamaya alınmasıyla sınava hazırlık aşaması tamamlanmış olacaktır.